Date:
Tags:

Albrecht-Dürerstraat | Verduurzaming stadswoning

Voor een jaren 30 monument in Oud Zuid, Amsterdam, kregen we de opdracht voor een volledige renovatie, verduurzaming en interieurontwerp. De gezinswoning was sinds de jaren 80 niet meer onderhouden. We hebben de originele elementen, zoals de ensuite deuren, de ornamentieke en karakteristieke trapleuningen, en het monumentale marmeren entreeportaal behouden en weer in ere hersteld. De plattegrond van het pand is grondig aangepakt en geoptimaliseerd naar de wensen van de opdrachtgever, wat heeft geresulteerd in prachtige royale ruimtes met slimme overgangen naar functionele ruimtes. Dit alles is uitgevoerd met veel aandacht voor detail en op maat gemaakte interieurelementen.

De keuze voor kleur en materiaal is zorgvuldig afgewogen in samenspraak met de opdrachtgever, wat heeft geleid tot een rijk palet aan kleuren en materialen voor de badkamers en slaapvertrekken.

Om het pand te verduurzamen, zijn de gevels van binnenuit geïsoleerd, zijn de kozijnen vervangen door triple glas, en is er een warmtepomp en WTW (WarmteTerugWinning) toegevoegd, waardoor het pand nu een Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) van 0 heeft bereikt.