Date:
Tags:

EL REFUGIO | duurzame villa aan het water

Op de locatie Buitenplaats te Amsterdam zijn 23 vrije kavels ter beschikking gesteld . El Refugio is onderdeel van een van deze mooi gelegen kavels. Ze liggen binnen de ring van Amsterdam in een rustige wijk en grenzen direct aan het water en aan groen.

De vastomlijnde stedenbouwkundige eisen door het opnemen van een doorlopende muur op de erfgrens vragen om bijzondere en opvallende objecten.
El Refugio ligt als een rustig en elegant baken in deze nieuwe setting en herbergt eent gezin, vandaar ook de naam refugio, een oord om je terug te trekken.
Een efficiënte ruimtelijke indeling ligt ten grondslag waarbij grootse ruimteli­jke elementen worden toegevoegd zoals de vide tussen begane grond en eerste verdieping. Onderstreept wordt het open karakter van het huis door het toevoegen van veel glazen elementen en het spelen met verschillende buitenruimtes, gelegen aan de zonzijde van de kavel.
De serene noordkant van de villa zijn ontworpen met grote raampartijen en kijkt uit over het water van de Weespertrekvaart.

We maken een bijzonder duurzame woning door het toepassen van een WKO, en wtw-installatie en 28 zonnepanelen op het dak. Daarmee is het gebouw – met dank aan goede isolatie voor de gevels- energieneutraal. Bij de materlialiering  hebben we goed gelet op het toepassen van duurzame materialen, zoals thermowood, de keramische tegels als gevelbekleding en onderhoudsvrije aluminium kozijnen.

Opdrachtgever: particulier
Locatie: Amsterdam
Programma: woonhuis
Type: SO-WE
Jaartal: ontwerp: 2015; bouw: 2018-2019 ; oplevering: 2019
Oppervlakte: 320 m2