Opening Rhonepark – Impact maken op een lege strook

Door de gemeente Amsterdam werden we gevraagd om een tijdelijke verblijfsplek te creëren als onderdeel van placemaking in Sloterdijk III, langs de Rhôneweg, waar een toekomstig park gepland is. De eerste objecten en bomen zijn geplaatst, afkomstig uit het kade-herstelproject in de binnenstad en in houten bakken gezet. Op het verhoogde deel is een tribune geplaatst met zicht op Theaterbroedplaats De Sloot en het terras van de Sering. De flamingo roze sportcontainer dient voor oefeningen en opslag van sportmateriaal, met houten gewichten en zitjes afkomstig van de werf in het Amsterdamse bos. De stoere, stedelijke objecten zijn multifunctioneel en geschikt voor sporters, hondenuitlaters en langer verblijf. Opening Rhônepark : 24 mei 2024 15-17u zie meer info: rhonepark.nl 

Uitvoering Tribune voor Rhonepark

Op de werkplaats van Poelman Kunst wordt er hard gewerkt aan de onderdelen voor de tribune voor het Rhonepark. Lassen, zagen, boren, schroeven, afstellen, takelen, verven, overleggen… het is een feest om dit mee te maken. 

Interieuropgave Bella Vista

Studio YAA heeft in particuliere opdrachtgeverschap een interieurontwerp gemaakt voor een appartement aan het Bella Vista Park in Amsterdam. Het ontwerp kenmerkt zich door een helder interieurconcept, waarbij we werken met tegenstellingen, een wiite opvallende muur met enkel een paar subtiele dunnen lijnen en een fraaie verzameling meubels aan de tegenoverliggende zijde. De gebruikte materialen voor de meubels omvatten zwarte fijnmazeige stalen open kastelementen, een zwart matte afwerking voor  fronten en houten latten in notenhout, inclusief een akoestische muur. Dit ensemble van ontwerpelementen creëert verschillende plekken binnen de open plattegrond waar de bewoners zich thuis kunnen voelen en kunnen terugtrekken.

Oude school bouwactiviteit

Temidden van een drukte van activiteit, vordert de transformatie van de oude school gestaag. De renovatiewerkzaamheden omvatten het isoleren van vloeren en plafonds, terwijl de interieur elementen, waaronder badkamers en slaapvertrekken, langzaam vorm aannemen. Met elke dag die verstrijkt, onthult het gebouw meer van zijn potentieel, als een symbool van toewijding aan zowel behoud als vooruitgang in de architectonische wereld.  

Oude school vergunning binnen

Met de recent verkregen vergunning voor herontwikkeling, heeft de oude school een nieuw hoofdstuk in haar geschiedenis geopend. Het verlaten klaslokaal wordt nieuw leven ingeblazen als een thuis voor gezinnen, terwijl een ander deel van het gebouw tijdelijk dienst doet als expositieruimte, waar verleden en heden naast elkaar bestaan. Deze veelzijdige transformatie getuigt van een doordachte benadering van architectuur, waarbij traditie en innovatie hand in hand gaan om een harmonieuze en functionele omgeving te creëren.

Oplevering Lean-To-Roof-House

Na een bouwperiode van anderhalf jaar is het Lean-to-roof-house in Berlijn eindelijk voltooid. Gelegen in een oude villawijk in het historische Oostdeel van de stad, lijkt het gebouw al lange tijd te bestaan, passend bij de volwassen bomen op het terrein. Het huis haalt zijn energie uit duurzaam aangedreven door zonnepanelen, die uit het zicht op het lessenaarsdak liggen, en een energiezuinige warmtepomp, met een aparte technische ruimte naast de woonfuncties. Het is inspirerend voor ons om te zien hoe de bewoners zich direct thuis voelen en elke ruimte optimaal benutten, wat aangeeft dat we goed hebben geluisterd env eel aandacht hebben om hun wensen en behoeften om te zetten. ‘

Interieur El Refugio

Voor het interieur van El Refugio hebben we de afgelopen tijd met zorg en aandacht gewerkt aan diverse meubels en interieurelementen. Een van de hoogtepunten is het prachtige meubel voor de open haard, waar schoonheid en functionaliteit samenkomen in perfecte harmonie. We hebben geëxperimenteerd met een combinatie van harde, strakke materialen zoals zwart staal voor de omlijsting van de haard, die tevens dienstdoet als zitgelegenheid, en warme materialen zoals notenhouten fronten voor de kasten eronder. Een speels accent wordt toegevoegd door vakjes, geaccentueerd met zwart staal, ingelaten in een strak wit gestucte muur, waardoor een boeiend contrast ontstaat tussen de verschillende texturen en kleuren.

Publicatie CPO voor gevelontwerp met E-board Van der Sanden

 Tijdens het ontwerpproces van de CPO hebben we gezocht naar een gevelmateriaal dat zowel de verfijnde details van de omliggende gebouwen weerspiegelt als een eigentijdse uitstraling heeft. Na uitgebreid onderzoek kozen we voor baksteen met een onderliggend en goed islerend E-board systeem, waarbij we speelden met tactiele elementen zoals sprongen, verdraaiingen en gevelopeningen. Van der Sanden heeft ons uitstekend ondersteund tijdens dit proces, waarbij we meerdere keren de fabriek bezochten om de juiste steen met de gewenste afwerking te selecteren. We hebben hierbij gezamenlijk veel aandacht besteed aan de detaillering, waarbij we feedback van Van der Sanden hebben ontvangen. Het resultaat mag er zijn: een prachtige gevel die perfect past bij het karakter van het gebied. https://www.vandersanden.com/nl-nl/grote-ontwerpvrijheid-met-e-board-gevelsysteem

Research voor prijsvraag inzending Meditation Cabin is.a. Studio LMV

In een boeiende samenwerking met Studio LMV hebben we ons gericht op een prijsvraaginzending voor een Meditation Cabin in de openbare ruimte van Tokyo. De uitdaging was om een tijdelijke, makkelijk verplaatsbare ruimte te creëren waar mensen kunnen ontsnappen aan de drukte van de stad en tot rust kunnen komen. Ons ontwerpproces omvatte veel experimentatie, resulterend in een eenduidige vorm: de hyperboloïde. Deze vorm wordt gecreëerd door de rotatie van een algemene hyperbool om zijn hoofdas. De schijnbare eenvoud van de vorm, die tegelijkertijd complexiteit vertoont, symboliseert de relatie van de cabin met haar omgeving. We kozen voor bamboe als constructiemateriaal en een stuk doek als gevelbekleding, waardoor de cabin harmonieus opgaat in de natuurlijke en stedelijke context van Tokyo.  

Fotosessie met Henri de Boer voor Van der Sanden

Eind november stond een afspraak gepland met Henri de Boer voor een fotosessie bij het CPO-project.Ondanks de mistige ochtend twijfelden wij om de afspraak af te zeggen, maarHenri was enthousiast over de mystieke sfeer die rond het gebouw hing en gingvol enthousiasme aan de slag. Zijn vaardigheden als fotograaf zijnonmiskenbaar. Het resultaat zijn prachtige foto’s die de verwerking van debakstenen van Van der Sanden op het E-board, samen met de rode herfstkleuren ende mistige atmosfeer, subliem vastleggen.

Start bouw Lnke residence

Het startschot is gegeven voor de renovatie van het Lnke Residence-project, waarbij een jaren ’60 gebouw een grote transformatie zal ondergaan. Met uitbreidingen aan twee zijden, imposante nieuwe dakkapellen en ruime buitenruimtes voor terrassen en blakon, staat licht en natuur centraal in dit ambitieuze project. Deze metamorfose belooft niet alleen een modernisering van het gebouw, maar ook een verrijking van de leefomgeving, waar bewoners kunnen genieten van een harmonieus samenspel tussen architectuur en de omringende natuurlijke elementen.