Studio YAA Architecten
Wij zijn Studio YAA, een architectenbureau waar we ruimtes ontwerpen die mensen centraal stellen. Onze aanpak is creatief, technisch solide en esthetisch verfijnd. Ons esthetisch kompas combineren we met een helder proces en duidelijk ambitiedoeleinden ten aanzien van duurzaamheid. We zetten een samenwerking op waarin ruimte ontstaat voor nieuwe inzichten en verbeelding.
Missie
Het ontwerpen van een duurzame en leefbare wereld beschouwen we als een uitdaging voor onze generatie architecten. Studio YAA streeft naar een wereld waarin gebouwen niet alleen comfortabel, gezonde en waardevollen thuisplekken bieden, maar juist ook bijdragen aan het behoud van een leefbare wereld.
Karakter
De architectuur van Studio YAA wordt gekenmerkt door het streven naar een harmonieuze balans tussen strakke, minimalistische lijnen en een diepgaande nadruk op tastbaarheid en tectoniek – met karaktervolle eenvoud als resultaat.
We geven de voorkeur aan het gebruik van natuurlijke en lokale materialen die met de tijd mooi verouderen en hun waarde behouden.
Bij Studio YAA zetten we ons in voor hergebruik en upcycling van materialen.
Werkwijze
Bij Studio YAA staat een transparante, harmonieuze samenwerking met onze opdrachtgevers centraal. We hechten waarde aan open communicatie en eerlijkheid.
We hebben een luisterend oor en brengen veel kennis op verschillende vlakken mee. Op die manier kan een project optimaal tot stand komen en boven de verwachtingen uitstijgen.
Bij Studio YAA koesteren we niet alleen onze eigen inspiratie, maar laten we ons ook graag inspireren door anderen.
Wie zijn wij?
Wij zijn twee enthousiaste vrouwelijke architecten. Annika en Yvonne. Samen vormen we het ontwerpersduo Studio YAA. Onze studio is gevestigd in Amsterdam Sloterdijk, in de Tuin van Bret.
Yvonne Modderman
Yvonne combineert haar bestaan als architect met haar ondernemende geest en passie voor cultuur en natuur. Na haar studie Bouwkunde (TU Delft) krijgt ze de kans om mee te werken aan het vooruitstrevende tijdschrift DAX (Detail Architectuur en Kruisbestuiving). Ze ontwikkelt haar visie op architectuur en de activiteiten die ze later zal ontplooien zou je gekscherend ook wel een ‘kruisbestuiving met architectuur’ kunnen noemen. Want naast haar ontwikkeling als architect ontpopt Yvonne zich namelijk als een creatieve en verbindende ondernemer. Jaren faciliteerde en inspireerde Yvonne vele ondernemers uit de creatieve sector met de oprichting van Wunderkammer, een werkplek voor creatieve en sociale ondernemers die zowel onafhankelijk als gezamenlijk aan projecten werken. Tevens is Yvonne grondlegger van de Amsterdamse stadswijngaard Wijn van Bret en de ondernemerstuin Kerk van Bret waar ze een unieke en inspirerende plek creëerde voor diverse ondernemers.
Annika Hermann
Bevlogen neemt Annika je mee op reis van een idee naar een ontwerp waarbij het kleinste detail nog een verhaal heeft. Annika’s interesse voor architectuur ontstaat al vroeg als ze als meisje al met haar vader en opa meegaat naar de bouwplaats. De van origine Duitse Annika komt in 1996 naar Nederland om Bouwkunde (TU Delft) te studeren. Ze is overtuigd dat ze met architectuur kan bijdragen aan een gezondere wereld! Na het afronden van haar studie gaat ze als architect aan de slag bij een bureau dat hecht aan duurzaamheid. Haar eigen visie op duurzaamheid gaat echter verder. In de jaren die volgen ontwikkelt ze zich met succes als zelfstandige architect en realiseert ze diverse projecten. In haar ontwerpen verwerkt Annika haar kennis en visie op zintuigelijke waarneming, sociale interactie en hoe de mens zich gedraagt in een ruimte. Éen van deze ontwerpen is de woning aan de Weespertrekvaart waar ze leeft met haar gezin.